Originalet har öppet när det passar kunderna

Image

Shakiba Tarek har inte behövt kosta på reklam. Marknadsföringen är god och prisvärd mat som tilltalar ungdomar. – De tar sedan med sig kompisar och föräldrar, berättar Shakiba.

Hon driver Linköpings Döner Kebab, en food truck som står på Ågatan, mitt emot Nationernas hus. Inspirationen kommer från Berlin där hennes bror är bosatt.
– Där serverar många döner kebab, men något motsvarande fanns inte
i Linköping, berättar Shakiba som tidigare arbetade som undersköterska på universitetssjukhuset.
Vänner som uppskattar hennes mat­-
lagningskonst uppmuntrade henne
att förverkliga drömmen om egen
restaurang. 2016 tog hon kontakt med
Nyföretagarcentrum och Almi, gick en utbildning i företagande och lånade
pengar av Almi för inköp av en matvagn, på nutidens svenska en food truck. Idag är lånet återbetalt.
Linköpings Döner Kebab blev namnet och det är originalet i Linköping som fått efterföljare. Men en sak är Shakiba ensam om, de goda såserna som hon skapat själv. Förutom döner serveras kyckling-shawarma, falafel och sallader.
Själv tror hon också att en av erfarenheterna från universitetssjukhuset bidrar till att kunderna blir allt fler; vikten av god hygien. Det som serveras är inte bara gott, allt tillagas inför ögonen på kunderna.
Verksamheten startade i oktober 2016. Av den enskilda firman har det nu blivit ett aktiebolag med två anställda och ytterligare en vid behov. Linköpings
Döner Kebab har öppet när det är mycket folk i centrum, torsdag till lördag från nio på kvällen till fyra på morgonen, samt vid större evenemang i stads­kärnan.
– Det gör att jag har tid för familjen och administration, är Shakibas för­klaring till de annorlunda affärstiderna.
Många av kunderna är studenter och för deras skull satsar hon på god och prisvärd mat. För hon har själv varit student och vet att det kan vara knapert.
På sikt kanske det blir en restaurang, som var drömmen från början, men kunder som anar vad som kan hända i framtiden önskar att hon behåller matvagnen. För Linköpings Döner Kebab har blivit en tradition på bara drygt tre år.

Skriv ut   E-post