Linköping – en science park med flera utvecklingsmiljöer

Image

Linköping – en science park med flera utvecklingsmiljöer

Science Park Mjärdevi har bytt namn till Linköping Science Park,
men det är mer än ett nytt namn. Det är ett arbetssätt som inkluderar alla utvecklingsmiljöer i kommunen.
– Vi är en resurs för utveckling i hela Linköping, säger Lena Miranda, vd för Linköping Science Park.
Det förändrade och utvidgade uppdraget är en följd av kommunens nya näringslivsstrategi, en ny etableringspolicy liksom en satsning på ett nytt platsvarumärke för Linköping.  I takt med att Linköping vuxit har det etablerats flera utvecklingsmiljöer. Genom att ge parkbolaget ett nytt uppdrag hoppas nu kommunen kunna visa upp helheten och öppna för en funktion som kan släppa loss hela den innovationskraft som finns i tekniknavet Linköping.
Undersökningar visar att Linköping för många svenskar är framtidsstaden som förknippas med högteknologi och innovationer.
– Det är en position som vi bättre kan ta vara på genom att sätta mer fokus på Linköping, anser Lena.
Linköping har många utvecklingsmiljöer som även framöver kommer att utvecklas, däribland Vreta Kluster och Ebbepark. Genom Linköping Science Park kan kommunen erbjuda ett skyltfönster för hela det innovativa näringslivet och för kommunens utvecklingsmiljöer. Det blir enklare att hitta rätt.
Även framöver är den fysiska platsen viktig. Erfarenheten från Mjärdevi är att närheten mellan stora företag, startups och tillväxtföretag skapar en dynamik till nytta för alla. Exemplen är många på hur två-tre möten med andra företag kan bokas i lunchkön eller hur olika företag och branscher berikar varandra och leder till nya produkter och tjänster.
Samtidigt har Science Park Mjärdevi aldrig varit själva fastigheterna utan en organisation för att skapa utveckling, i samverkan med andra näringsfrämjare, näringsliv, universitet och offentlig sektor. Verksamheten har varit öppen för alla.
– Det blir ännu tydligare nu när vi byter namn till Linköping Science Park, säger Lena Miranda.

Skriv ut   E-post