Image

Vill du lära dig fler språk eller bli kustskeppare?

VAD VILL DU GÖRA med din fritid? Lära dig silversmide eller kanske kinesiska?
Medborgarskolan i Linköping kan erbjuda det och mycket mer.
– Saknas något i vårt program, skräddarsyr vi aktiviteter för kompisgänget, föreningen eller företaget, säger Liv Widmark, kurskoordinator.
Medborgarskolan håller till i Science Park Mjärdevi, i Collegium, med gratis parkering och anpassade lokaler. Här finns förutom kurslokaler även keramikverkstad, ateljéer för konst och hantverk och ett nytt utbildningskök, eller rättare sagt fem kompletta kök bredvid varandra och plats att avnjuta resultatet. Dessutom har studieförbundet lokaler i city.
– I köket är det kurser med duktiga kockar som ledare och after work med matlagning, berättar Hanna Våtz, även hon kurskoordinator.
Exempel på studiecirklar som Medborgarskolan ordnar i Linköping är aktiekunskap, körsång, röstvård, sömnad, navigation och sjöliv, språk i grupp eller enskilt, jägarexamen, dans och teater för barn och vuxna, yoga, självförsvar för tjejer. För föreningslivet finns kurser i styrelsearbete och flera av utbildningarna, t ex i svenska språket, kan anpassas till företagens behov.
Listan är betydligt längre och återfinns på medborgarskolan.se. Här finns också många aktiviteter för barn och ungdomar. Lägg till detta att Medborgarskolan även tar fram anpassade kurser och aktiviteter på förfrågan.