Image

Sky Hotel Apartments satsar för mer hemkänsla i Linköping

Sky Hotel Apartments är ett bevis på att bra idéer blir verklighet
i Linköping. 2015 utsågs de till Årets tillväxtföretag på Näringslivsgalan.
Nu går man vidare med ett nybyggt hotell mitt i staden.

FÖRETAGET STARTADE i
Linköping och firar 2019 sitt 10-årsjubileum. Det började med att bostadsbolaget Stångåstaden efterlyste någon som ville driva hotell och konferensvåning i det då nybyggda Tornet. Bland de intresserade fanns flera namnkunniga hotellkedjor. Valet föll på tre erfarna hotellmänniskor, utan kedja i ryggen. Två är kvar, Per Thulin och Mia Langborg Ziherl, vilka äger företaget tillsammans. Affärsidén är att erbjuda hem ”away from home”. Samtliga rum har fullt kök och är större än traditionella hotellrum.
– Gästen ska kunna ta emot sina affärskontakter utan att behöva sitta på sängen, säger Per.
Företaget driver samma koncept med 143 hotel apartments på Kungsholmen i Stockholm, men det är i Linköping som det satsas mest, senast med lägenheter i den uppmärksammade runda fastigheten Valla Berså.
– Hösten 2019 öppnar vi även i nybygget vid Correnhuset, där det blir mer av ett hotell med frukostmatsal och reception dygnet runt men fortfarande med stora rum och eget kök, säger Mia.
Gästerna är till stor del affärsresenärer, vilka stannar en natt eller flera månader. Men privatpersoner uppskattar också bekvämligheten med ett hem på besöksorten. Allt tog sin början i Linköpings mest uppseendeväckande byggnad Tornet. Då upplevdes det ligga lite avsides, nu har staden vuxit och på gångavstånd finns butiker och restauranger i de nybyggda delarna av Vasastaden. En särskild attraktion är vyn från 18:e och 19:e våningen. Högst upp ligger konferensvåningen med Linköpings garanterat bästa utsikt, Sky Meetings. Affärsidén är densamma, att gästerna ska känna sig som hemma.
– Även om vi satsar hårt på underhåll och investerar, är personalen viktigast för gästernas trivsel, betonar Mia.
Företaget har från start vuxit organiskt. De båda ägarna arbetar i verksamheten och upplever det dagliga tillsammans med personalen, vilket är en bra grund för att stolta visioner om hemkänsla och gästen i fokus också blir till verklighet. Därför fortsätter Sky Hotel Apartments att växa.