IMA One först ut i Cavok District

Image

I slutet av Köpetorpsrakan vid flygplatsen byggs det för fullt. Vägnät och infrastruktur lägger grunden för framväxten av det nya området Cavok District. Till sommaren blir den första byggnaden i Cavok District klar för inflytt.

Byggnaden är IMA One, den första fysiska noden för nätverket Innovative Materials Arena (IMA), som är under uppförande. Här finns lokaler för företag inom avancerade material, specialanpassade labbmiljöer och demoverkstäder.
– Vi är väldigt taggade på att öppna dörrarna till IMA One och bjuda in de över 40 företagen som är anslutna till vårt nätverk för att enklare samverka och arbeta närmare varandra, säger Pia Lindström, operativt ansvarig för IMA som verkar inom ett av regionens styrkeområden avancerade material. IMA One ska bli en naturlig arena för våra med­lemmar att mötas på, oavsett om man är etablerad där eller på någon annan plats i regionen, avslutar Pia.
Cavok District– redo för start!
Cavok District ligger på norra sidan av landningsbanan på
Linköpings City Airport. Ett strategiskt läge för organisa­tioner inom flyg och rymd, men även för logistikföretag
och verksamheter som vill finnas i en kreativ miljö med
tillgång till forskning, testlab och samarbetsmöjligheter.
Vad betyder Cavok?
Cavok (uttalas Ka:v okej) är flygspråk och betyder ceiling
and visibility ok. Klart väder, god sikt. Klart för start med andra ord.
– Vi vill att namnet Cavok ska bli ett mindset för området.
En inspiration för aktörerna på området att alltid köra med full fart framåt. IMA One är en väldigt bra start på utvecklingen av området, säger Anna-Maria Jakobsson, vd på Sankt Kors.
Läs mer om IMA på: innovativematerials.se
Läs mer om Cavok District på: sanktkors.se/cavok

Skriv ut   E-post