Axis Communications flyttar till egen fastighet i Ebbepark

Axis Communications flyttar till egen fastighet i Ebbepark

Image

Axis Communication satsar långsiktigt – säkrar framtida tillväxt i Linköping. Därför har bolaget tecknat avtal med det kommunala utvecklingsbolaget Sankt Kors om en hel kontorsbyggnad på 2 800 kvadrat­meter i den nya tillväxtmiljö Ebbepark.

Enligt Kenneth Jonsson, vice president R&D vid Axis Communications återspeglar satsningen företagets engagemang för att stödja näringslivet och universitetet i Linköping.
– De nya lokalerna byggs med håll­barhet i åtanke och varje aspekt av designen är i linje med våra värderingar för miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet, kommenterar han.
Sankt Kors får beröm för att de
agerat professionellt som experter på
den lokala fastighetsmarknaden, med
förmåga att förstå företagets behov och

kultur för vilken byggnad som behövs.
Axis Communications etablerade sig i Linköping 2018 och hade vid ingången av 2020 ett 40-tal anställda. Etableringen i Ebbepark ligger i linje med en långsiktig plan att öka FoU-teamet i Linköping. Nu finns utrymme för rekrytering till 200 personer.
– Dessutom ger platsen oss en bra grund för att hitta rätt kompetens och bedriva våra framgångsrika FoU-verksamheter, säger Kenneth Jonsson.
Den första anhalten i Linköping för Axis var kontorsfastigheten Nätverket i Vallastaden som också ägs av Sankt Kors, som nu börjar bli för liten.
– Vi har haft ett mycket bra sam­arbete med Axis i Vallastaden och det är väldigt roligt att vi får fortsätta det samarbetet i större skala i Ebbepark. Med blandningen av olika stora företag tillför Axis storbolagsdimensioner, säger Ulrika Backlund, uthyrningschef på Sankt Kors.
Axis bidrar till en smartare och tryggare värld genom att utveckla nätverkslösningar som skapar ökad säker­het och nya affärsmöjligheter. Som branschledande inom nätverksvideo erbjuder Axis produkter och tjänster för videoövervakning, videoanalys, passersystem och ljudsystem. Axis har över 3 500 engagerade medarbetare i mer än 50 länder och samarbetar med partners från hela världen för att leverera kund­anpassade lösningar. Axis grundades 1984 och har sitt huvudkontor i Lund.

Skriv ut   E-post