Avancerade material och miljöteknik hos Impact Coatings

Image

Som ingenjör i Linköping finns det alternativ till mjukvara/IT eller försvarsindustri. – Till exempel ett innovativt hightechbolag med teknik för en hållbar framtid, säger Torbjörn Joelsson, teknisk chef på Impact Coatings AB.

Impact Coatings finns i Ebbepark. Här utvecklas och säljs teknik för vakuum­ytbeläggning, vilket är miljövänliga alternativ till våtkemiska metoder i
industrin. Företaget bygger och utvecklar maskiner, samt utför beläggningar till väldigt varierande kunder, bland annat inom grön energi, glasögon och andra fashion-produkter och för olika typer av fordonskomponenter.
– Vi är ett gäng engagerade och mycket professionella medarbetare.
Om du är intresserad av att ta ansvar, att snabbt bli en viktig kugge och att kunna påverka och utvecklas, då är Impact Coatings något för dig, säger Torbjörn.
Biltillverkaren Hyundai är sedan förra året en av ägarna. Företagen ska tillsammans utveckla bränslecells-
och vätgasteknik, där Hyundai är världsledande. Impact Coatings har utvecklat effektiva beläggningar för bränsleceller som efterfrågas av fordons­tillverkare världen över. Globalt går utvecklingen av vätgasteknik jättefort för lagring av förnybar energi och
för elektrifiering.
I fordon omvandlar en bränslecell vätgas till el för samma typ av elmotor som i en batteribil. I Sverige är det än
så länge ganska tyst om vätgas och bränsleceller, men man behöver bara
gå till Tyskland så öppnas nya vätgas­stationer varje månad för bilar och tunga transporter.
– I Sverige är det lite som att svära i kyrkan, men batterier kommer inte att klara hela omställningen till fossilfritt, säger Madeleine Ardic, som är projektledare med kunder både i Asien och Europa.
– Det är verkligen spännande och motiverande att verka i den internationella miljön – och att vara del av den gröna omställningen, försäkrar Madeleine.
www.impactcoatings.com

Skriv ut   E-post