Östgötateatern är ALLAS TEATER

Image

Öppna dörrarna till teaterns värld för dig och dina vänner, anställda eller kollegor. Dela en minnesvärd upplevelse tillsammans på landets största regionteater.

Östgötateatern är den teater i Sverige som har flest abonnenter. I abonnemanget för spelåret 2020/2021 ingår fyra föreställningar på stora scenen;
en varm Broadwaymusikal, en tankeväckande tragikomedi, ett komiskt relationsdrama och en riktig teaterklassiker.
– Abonnenter får fyra föreställningar till priset av tre och rabatt på hela vår repertoar. En nyhet för året är att det är samma pris onsdag–söndag och man kan enkelt byta dag digitalt vid för­hinder, säger säljchef Maria Hansson.
Östgötateatern har en fast skåde­spelarensemble men gästas även av en lång rad skådespelare och scenkonstnärer utifrån. I den breda repertoaren finns allt från nyskrivet till odödliga klassiker, från monologer till storslagna musikaler, soppteater och nycirkus.
Föreställningarna spelas i de vackra teaterhusen och på mindre scener i Linköping och Norrköping , vissa turnerar också regionalt. Mot slutet av 2020 öppnar en experimentscen i Linköping – i ung scen/östs nyrenoverade lokaler på Elsa Brändströms gata 3B. Den nya scenen är till för produk­tioner i nya
format, med kortare föreställnings­längder och låga biljettpriser.
– Därmed kan ännu fler östgötar njuta av det smala, det galna, det annorlunda och måhända ännu vassare, säger teaterchef Nils Poletti.
I Östgötateaterns uppdrag ligger
att utveckla teaterkonsten genom ny­skapande produktioner som speglar samhället och som lockar både vana
 teaterbesökare och nya publikgrupper.
Teatern ska också vara en plats för möten genom att erbjuda andra kultur­evenemang som fördjupar teaterupp­levelsen.
Östgötateatern samarbetar med så­väl skolor och andra institutioner som med fria teatergrupper och har ett omfattande
samarbete på riksnivå, med gästspel och turnéer. Stödet kan till exempel handla om lån eller uthyrning av tjänster
och utrustning eller tillverkning.
– Vi är en viktig aktör för det konstnärliga kretsloppet, från amatörkultur till professionell scenkonst, säger Pia Kronqvist, VD Scenkonst Öst.
Vill du öppna dörrarna till teaterns värld för ditt företag, förening eller kompisgäng?
– Om du vill erbjuda ditt företag
kulturell friskvård, skräddarsydda paket­erbjudanden eller en guidad visning med inblick bakom kulisserna så ska du kontakta mig eller min sälj­kollega Caroline Karlsson. Vi hjälper er att hitta roliga, intressanta och givande möten med teatern som passar just er!
säger säljare Christina Grüttner.

Skriv ut   E-post