Image
Image

De har rotat sig i Linköping efter studierna

Både Tove och Pablo Jomer lockades till Linköping för att plugga på universitetet. De träffades, blev ett par, gifte sig, fick barn – och valde att bo-sätta sig i ett hus i staden.

 – Det är en barnvänlig stad, samtidigt som det finns väldigt goda karriärmöjligheter, framhåller makarna.

Utan att känna till varandra tidigare från sina respektive uppväxter i Stockholmsområdet flyttade bägge till Linköping för att plugga till civilingenjör i teknisk, respektive kemisk biologi – Pablo 2005 och Tove 2009.

– Jag hade hört från olika håll att studentlivet är väldigt bra här och det stämde verkligen. Universitetet och utbildningen höll en hög klass och jag träffade många nya trevliga vänner, framhåller Pablo.

– När jag kom in på utbildningen kände jag dessutom att Linköpings geografiska läge är perfekt och nära till familjen i Stockholm, tillägger Tove. 

Studierna blev precis så bra som de hade hoppats på – för att inte prata om privatlivet. Det var ju på universitetet som de fann kärleken i varandra och blev ett par under 2011.

– Vi flyttade ihop och eftersom vi trivdes så bra i Linköping ville båda stanna kvar här även efter studieåren. Det är en mycket attraktiv plats att bo och leva på med goda möjligheter att göra karriär, menar Tove.

Hon arbetar i dag som miljökonsult på Sweco – medan Pablo är mjukvaru­utvecklare på Billogram. Hans företag är stationerat i Stockholm – men kan jobba hemifrån nästan till hundra procent. 

Något som fungerar perfekt efter att ha köpt ett hus i området Harvestad – på 174 kvadratmeter fördelat på tre våningar. Där bor makarna tillsammans med sina två döttrar Lilja och Malva.

Även Tove kan till stor del utgå från hemmet i sin tjänst.

– Vissa kanske skulle dra sig för det, men för oss är det helt perfekt. Ingen av oss har några problem att fokusera på arbetet, då vi bägge är effektiva och drivna. Eftersom vi brukar äta lunch tillsammans får vi lite extra tid att umgås och prata utan barnen. Allting är så smidigt och enkelt med tanke på att vi har jättenära till skolan och förskolan, säger Tove.

Paret tycker att det bara finns fördelar med att leva och verka i Linköping – att flytta härifrån finns inte på kartan som det ser ut nu.

– Här finns allt vi behöver och det är lätt att ta sig fram snabbt i staden, även om man som vi inte har någon bil. Kollektivtrafiken fungerar jättebra och det finns också många fina cykelvägar. Man slipper långa köer och restider som det kan vara i Stockholm. Och vi som tränar mycket tycker också att staden har ett rikt tränings- och friluftsliv, poängterar Pablo.

 

Tove och Pablo Jomer

Ålder: Tove är 33 år och Pablo 38 år.

Familj: Döttrarna Lilja (7) och Malva (5).

Bor: I ett hus i Harvestad, Linköping.

Jobbar som: Tove är miljökonsult på Sweco, medan Pablo är mjukvaru­utvecklare på Billogram.

Intressen: Har träning, friluftsliv, brädspel, samt att umgås med familj och vänner gemensamt. Tove håller mest på med löpträning, medan Pablo även cyklar och simmar (triathlon).


Skriv ut  

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image