Image
Image

Utökad satsning på batteriutveckling

Toyota Material Handling erbjuder sedan 2017 en egenutvecklad lösning med litiumjonbatterier som produceras in house, något få företag i Sverige kan skryta med. 

Toyota Material Handlings energisatsningar inom litiumjonbatterier fokuserar på att förbättra batteriernas prestanda och hållbarhet, vilket är avgörande för framstegen inom elektriska fordon. Företagets innovationer bidrar inte bara till framsteg inom autonoma fordon utan också till en mer hållbar energianvändning. 

Ett tiotal ingenjörer på Toyota har genom ett teambaserat arbete utvecklat dagens energilösning med litumjon­batterierna. Produktlösningen har sedan lanseringen tagit allt större marknadsandel mot klassiska blysyrabatterier. Energiteamet arbetar kontinuerligt med att ta fram nyare och effektivare litiumjonbatterier för morgondagens produkter. 

Kultur för innovation 

Jens, Elkonstruktör och Teamleader på Toyota, beskriver en arbetsmiljö där modet att göra fel och lära av misstag uppmuntras. Det har skapat en kultur av innovation och ständig utveckling, vilket har bidragit till framgångarna med utvecklingen av litiumjonlösningar. 

”Med en vision om ständig framåtsträvan och utveckling, är det tydligt att företaget inte bara förvaltar, utan aktivt utvecklar nya lösningar, särskilt inom energiområdet. Det får mig att se fram emot en ny arbetsvecka varje måndagsmorgon”, Jens, Elkonstruktör och Teamleader. 

”Det ger en unik överblick att ha R&D, testlabb, batteriutveckling och produktion under samma tak. Det skapar förutsättningar för ett tight samarbete och korta beslutsvägar.”, Liselott, Lead engineer och Teknisk delprojektledare.

Storsatsningar innebär nya arbetsmöjligheter  

Att Toyota utökar satsningarna på hållbarhet och energi innebär ett behov av att anställa fler medarbetare, både nu och i framtiden. Tjänsterna kommer att bestå av flertalet olika ingenjörskompetenser inom bland annat elektronik och mekanik. 

”Att anställa fler medarbetare ger möjlighet att ytterligare stärka teamet med individer som vill hjälpa företaget att uppnå visionen om en hållbar logistik­bransch. Det är en spännande tid för Toyotas R&D funktion, där varje ny medarbetare kan bidra till företagets fortsatta framgång och tillväxt.”, Calle, programledare Energy.


Skriv ut  

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image