Image
Image

Axis Communications breddar sin verksamhet i Linköping

Axis arbetar med några av världens mest spännande innovationer inom nätverksbaserade produkter och lösningar på säkerhetsmarknaden. Henrik Kurelid, sitechef i Linköping och teamchef Rickard Hermansson berättar mer om produktutveckling, kontorslivet och framtidsplanerna.

Vad händer på Axis i Linköping? 

– Våra produkter och tjänster ska göra slutanvändarens liv så enkelt som möjligt. Vi utvecklar allt från analys­programvara för att hjälpa butiker att spara tid med granskning av övervakningsvideos, till kroppsburna kameror för olika marknader. 

– Fram till förra året har vi nästan uteslutande arbetat med mjukvara på kontoret i Ebbepark. I takt med att vi expanderat har vi utökat till fler discipliner, såsom elektronik och mekanik och har nu även ett hårdvaruteam på plats i Linköping. 

På vilket sätt arbetar ni med utveckling?

– Teamarbete är väldigt centralt och vi arbetar tillsammans för att lösa och utveckla specifika uppgifter, produkter och lösningar. Varje ingenjörsteam är delaktig i hela produktens livscykel; från specifikation, utveckling, verifiering och integration till distribution och drift. På så vis har alla en chans att aktivt påverka slutprodukten.

– Vi arbetar i självorganiserande team, vilket exempelvis innebär att varje team själva får välja sina tekniker och arbetssätt, förutsatt att de uppfyller förväntningar och krav samt samarbetar med andra avdelningar. 

– Arbetet kan vara intensivt och därför ser vi till att det finns utrymme för paus och återhämtning. Det innebär allt från kontorsytor för olika fysiska eller avkopplande aktiviteter till att kunna ta en kaffe tillsammans. Dessutom har vi det vi kallar Freaky Friday’s varannan vecka, vilket är ett tillfälle att arbeta med innovation utanför den normala produktutvecklingen. Det kan vara allt från att lära sig ny teknik till att prova ett nytt koncept.

Hur ser framtidsplanerna ut?

– Axis i Linköping fokuserar på att växa genom att bredda sin verksamhet. Vi har en stark tillväxt, men lägger sam­tidigt stor vikt vid att bibehålla den goda kultur och gemenskap vi har på kontoret idag.

– Vi söker ständigt fler ingenjörer som brinner för innovativa lösningar och teknik, som är flexibla, nyfikna och tänker utanför ramarna. På Axis tittar vi mer på de personliga egenskaperna än färdigheter – det handlar om att ha rätt inställning, allt annat kan läras ut.


Skriv ut  

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image