Image
Image

Fergas fokuserar på globala affärer

Från Linköping – och ut i världen. Verkstadskoncernen Fergas Group, med huvudkontor i Östergötlands största stad, lever under devisen ”Your Global Partner in Air Moving Solutions”.

Fergas Group har i dag cirka 230 anställda globalt och omsätter cirka 300 miljoner kronor.

– Vi har produktionsenheter i Sverige, Kina, USA, Italien och Mexiko, samt säljkontor i USA, Indien och Brasilien, berättar General Manager Patrik Jonsson.

Företaget utvecklar, producerar och säljer fläktar och fläktsystem till en lång rad olika applikationer – som till exempel ventilation och uppvärmning, vitvaror, bilindustrin med mera.

– Vi jobbar under devisen »Your Global Partner in Air Moving Solutions«.Visionen är att göra kunderna framgångsrika genom att följa med dem till de marknader där de gör sina globala affärer.

Fergas har en inkluderande företagskultur där medarbetarna får stort eget ansvar och där beslutsvägarna är korta. Bolaget lever och arbetar efter Fergas foundation – vilket är en av bolagets viktigaste grundstenar i den drygt 70-åriga historian.

Bolaget befinner sig i ett expansivt skede med fokus på stora förändringar, medarbetarskap och hållbarhet för att stödja företagets vision och globala målsättningar.


Skriv ut  

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image