Image
Image

Påverka framtidens utbildningar tillsammans med TUC

Framgången för TUC Yrkeshögskola och deras studerande beror på att utbildningarna levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka.

Utbildningarna är framtagna i nära samarbete med näringslivet och de som söker sig till TUC har siktet inställt på en framgångsrik yrkeskarriär. 

– En YH-utbildning är 1,5–2 år vilket gör det relativt snabbt att kompetensutvecklas eller sadla om till en specifik yrkesroll, säger Ewa Sjögren, affärs­utvecklare på TUC i Linköping. 

På en yrkeshögskola blandas teori med praktik och arbetslivsförankrade uppgifter. TUC:s utbildningar är i många fall initierade av företag från den aktuella branschen, för att de studerande ska kunna ta sig an yrkesrollen direkt efter examen. Yrkeshögskolan bedriver bara utbildningar där det finns en säker marknad för jobb.

– Utbildningsformen är väl anpassad för en framtid där man byter jobb och bransch fler gånger än tidigare generationer, säger Ewa. 

Arbetslivet är den främsta drivkraften bakom vilka utbildningar som startar och därför har varje utbildning en ledningsgrupp där representanter från arbetslivet alltid är i majoritet. 

– Tveka inte att kontakta oss på TUC. Genom att bidra med din input och erfarenheter med framtida kompetensförsörjning i fokus, kan vi tillsammans utforma utbildningar som ligger i framkant med era kompetensbehov, förklarar Ewa Sjögren och ser fram emot att alla som vill påverka fram­tidens utbildningar kontaktar henne och TUC Yrkeshögskola. 


Skriv ut  

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image