Image
Image

SGA – en snabb gasell på  jakt efter nya medarbetare

Namnet Svenska Grindmatriser (SGA) är gammalt – men Lin-köpingsföretaget är modernt och världsledande inom halvledarproduktion. Omsättningen har nu passerat 100 miljoner kronor för DI-gasellen och medarbetarna ökat till 18 – och nu jagas ny personal.

SGA bildades 1986 som en avknoppning från Linköpings universitet – och tillverkar i dag specialdesignade elektronikkomponenter, så kallade ASIC. Varje design är kundspecifik för sin applikation.

– Vi tillverkar halvledarkomponenter till våra kunder – som vi skräddarsyr helt efter deras önskemål. Där sticker vi ut genom att både designa och sedan producera komponenter, berättar teknikchefen Linus Ericsson.

Komponenterna görs framför allt till industriella applikationer, där kunderna behöver använda dem under en lång tid. 

– Det handlar om små komponenter, men volymerna kan vara höga. Flera miljoner av dessa avancerade komponenter skeppas från Linköping varje år till kunder över hela världen, våra kretsar återfinns inom industri, fastighetsautomation och i test- och mätsystem. Störst är vi på den europeiska marknaden, men även i USA.

De senaste åren har SGA befunnit sig i en mycket stark tillväxtfas och utsågs både 2019 och 2020 till DI-gasell. Antalet anställda har ökat ända till 18 – och fler medarbetare är på ingång.

– Halvledarbranschen går på knäna efter pandemin, just nu gäller att leve­rera så mycket som möjligt – och vi är på gång att anställa fler under året, säger Linus Ericsson.


Skriv ut  

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image