Image
Image

KLM firar 15 år i Linköping

Från Linköping City Airport når östgötarna hela världen via storflygplatsen Schiphol i Amsterdam. Inte bara östgötarna förresten – utan en hel del smålänningar och sörmlänningar också.

Fler och fler upptäcker hur enkelt och smidigt det är att flyga från en mindre flygplats. Korta avstånd, korta köer och en personlig service som slår det mesta.

Något som är viktigt för näringslivet är kontinuitet, att man kan lita på att flygen kommer och går som de ska. Inte bara nästa vecka utan även nästa år. I år firar KLM 15 år i Linköping. Östgötarna tog KLM till sitt hjärta direkt och efter 15 år är lojaliteten stor och samarbetet nära mellan flygplatsen och flygbolaget.

– Vi har en nära relation med KLM och är stolta och glada över att kunna ge Linköpingsbor och övriga personer i närområdet den här möjligheten. Oavsett om du ska till London eller Singapore så fungerar det fantastiskt bra med KLM, säger Camilla Lejon, VD för Linköping City Airport. 

Ombord på flygplanen mot Amsterdam ska resenärerna till en mängd olika destinationer. Det är inte ovanligt att resenärerna sprids till 30–35 olika destinationer efter stoppet på Schiphol. Det är det som är poängen med att flyga till en hub som KLM gör. På det sättet kan man välja på hundratals destina­tioner trots att man flyger från sin hemmaflygplats. 

– När man kommer till Schiphol är möjligheterna oändligt stora. Antingen åker du in till mycket trevliga Amsterdam centrum, som bara tar cirka 15 minuter eller så finns 250 olika destinationer världen över att flyga vidare till, säger Sabina Söderqvist, Key Account Manager på KLM – som arbetar i Linköping.

KLM trafikerar Linköping med moderna och bekväma Embraer 175/190 som tar cirka 100 passagerare. Ungefär 85 procent är affärsresenärer – men antalet privatresenärer ökar. 

Under ett normalt år reser ungefär 150 000 resenärer till och från Linköping.

– Det var ett par tunga år under pandemin, men nu har det börjat ta ordentlig fart igen och med den nya bredare banan kan vi välkomna större flygplan än tidigare, något som är viktigt för flygplatsens framtida utveckling, säger Camilla.

Hållbarhet är viktigt för Linköping City Airport – och med KLM flyger du med ett av världens mest hållbara flygbolag, enligt Dow Jones Sustainability Index. 

– När du bokar din biljett kan du lägga till en summa för inköp av SAF, hållbart flygbränsle, men även klimatkompensera, berättar Sabina och på KLM:s hemsida kan man läsa om flygbolagets hållbarhetsstrategi och högt satta mål.


Skriv ut  

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image