Image
Image

Fastighetsägarföreningen arbetar för trygghet och trivsel i Skäggetorp

Fastighetsägarföreningen i Skäggetorp består av fastighetsbolagen Victoriahem, Willhem, Stångastaden och Lejonfastigheter. Tillsammans genomför de trygghetsskapande insatser och bidrar till en ökad trivsel hos sina hyresgäster.

Som hyresvärd är de en del av många människors vardag och vill att både hyresgästerna och området ska må bra. Fastighetsägarföreningen startade 2015 men fastighetsbolagen har samarbetat längre än så.

– Vi började träffas för att diskutera hur vi kunde minska antalet kundvagnar i Skäggetorp. När vi utbytte erfarenheter insåg vi snabbt att vi kan göra mer för våra hyresgäster och området om vi gör det tillsammans. Sedan dess har vi träffats ungefär en gång i månaden för att utbyta erfaren­heter och planera gemensamma aktiviteter, säger Andreas Lindström, områdeschef på Victoriahem. 

Föreningen samarbetar också med Linköping kommun, som bjuds in till möten för att diskutera trygghet, samhällhälsbyggnad och utveckling i området. Viktiga frågor för alla bostadsbolagen. 

– Vi arbetar väldigt mycket med tryggheten i området. Under 2022 genomfördes ett belysningsprojekt, där vi bytte ut all belysning till LED-belysning. På de platser där det be­hövdes mer belysningen satte vi upp ny. Tillsammans med andra föreningar har vi regelbundet trygghetsvandrat i området. Det är viktigt att vi som fastighetsägare syns i våra områden, det bidrar både till ökad trygghet och trivsel, fortsätter Andreas. 

Tillsammans stöttar fastighetsägarna det lokala föreningslivet i området, lokala ungdomsföreningar och ideella föreningar. Många av dessa föreningar är också med och deltar i olika aktiviteter som arrangeras under året. 

– I maj varje år anordnar vi Skägge­torpsdagen. Det gör fastighetsägarföreningen tillsammans med Hyresgästföreningen, Polisen, Kommunens aktivitetshus i Skäggetorp och lokala föreningar. Under dagen bjuder vi på grillad korv eller fika och träffar våra hyresgäster. Vi genomför roliga aktiviteter för både vuxna och barn. Planeringen för årets Skäggetorpsdag pågår för fullt, avslutar Andreas.


Skriv ut  

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image