Image
Image

Centric har gjort en häftig resa i Linköping

Så sent som för fyra år sedan var Centric Professionals en mindre aktör i Linköping med ett tiotal anställda konsulter. Nu har företaget – som hyr ut generalister och specialister inom IT-infrastruktur – ökat i rasande fart ända till fem internt anställda och 50 konsulter.

Centric är ett profilerat konsultbolag inom IT och IT-infrastruktur som har sitt huvudkontor i Gouda, Nederländerna. Totalt är antalet anställda cirka 4 000 fördelade i Nederländerna, Belgien, Tyskland, Rumänien, Litauen, Norge – och Sverige. Omsättningen nådde ungefär fem miljarder kronor i fjol.

Centric har flera olika ben att stå på. Företaget specialiserar sig på uthyrning av generalister och specialister inom IT-infrastruktur, samt erbjuder outsourcing och systemlösningar inom detaljhandeln.

Efter att ha förvärvat Peak IT 2007 tog man sig in på den nordiska marknaden. I dag finns fem kontor i Sverige; Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro – och Linköping.

När Martin Fredriksson tog över som regionchef under 2019 var han ensam anställd internt på kontoret i Linköping och sammanlagt fanns ett tiotal konsulter i konsult- och bemanningsföretaget.

Det blev som en nystart på en snabb och häftig resa – som lett till att Centric numera har fem internt anställda på kontoret och 50 konsulter ute på uppdrag i Linköping och Norrköping.

– Vi har egenanställda konsulter med kompetens inom IT-infrastruktur. Våra konsulter är såväl juniora som seniora och vår målgrupp är medelstora och stora bolag som förvaltar och utvecklar stora och komplexa IT-miljöer. Konsulterna är ute på plats hos våra kunder och hjälper dem så länge de är i behov av vår kompetens. Vanligast är att de hyr in en eller flera konsulter under allt från några månader upp till ett eller kanske två års tid, säger Martin.

Som exempelvis Saab i Linköping och Kriminalvården i Norrköping har gjort.

– På dessa kunder har vi haft ett 30-tal systemspecialister, nätverks­tekniker, projektledare och IT-support­tekniker uthyrda under en lång period. Vi möjliggör för våra kunder att foku­sera på sin kärnverksamhet med hjälp av våra tjänster. Genom att dagligen kombinera gedigen kunskap och mångårig erfarenhet med specifik branschkännedom skiljer vi oss från de traditionella spelarna i branschen.

En av förklaringarna till den snabba utvecklingen i Linköping är en framgångsrik rekrytering av nya specialistkonsulter.

– Vi har byggt upp en väldigt IT-kompetent grupp internt som arbetar med rekrytering och konsultvård, det har varit absolut avgörande för att vi har kunnat växa så pass mycket. Med en god kunskap inom IT och branschkännedom så har vi lätt för att förstå både kund och kandidat. Vi pratar samma språk som våra kunder och konsulter. Konsulterna hamnar i rätt sammanhang och kunderna får helt rätt kompetens på plats, berättar Martin Fredriksson.


Skriv ut  

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image