Image
Image

Element expanderar i Linköping

Element är en av världens främsta och mest ansedda partners inom oberoende materialtekniska och mättekniska tjänster.

– Vi säkerställer att våra kunders produkter håller rätt kvalitet och är säkra, säger Björn Kullman, ansvarig för verksamheten i Sverige – som har huvudkontoret i Linköping.

Element är en global koncern med huvud­kontor i England. I dag är man uppe i 9 000 medarbetare i 30 länder och har 270 laboratorier runtom i världen.

I Sverige finns företaget på elva orter – med huvudkontoret i Linköping, där cirka 120 personer arbetar.

– Vi har två olika huvudinriktningar. Element Materials Technology fokuserar på materialteknik, där vi jobbar med provning, rådgivning och utbildning. Element Metech erbjuder kalibrering och mättekniska tjänster. Vår målgrupp är industrin i Sverige – framför allt de segment där det inte får gå fel. Vi säkerställer kvalitén och säkerhet på våra kunders produkter, berättar Björn Kullman.

– Inget annat företag har en sådan bred portfölj av tjänster inom våra områden som vi, vår styrka är helheten, fortsätter han.

Element har haft sin verksamhet på tre olika platser i Linköping – men från och med i höst kommer allt finnas under samma tak vid ASJ-vägen i Tannefors.

– Vi håller på att renovera lokalerna och att alla medarbetare är samlade skapar förutsättningar för en ännu starkare tillväxt i framtiden, framhåller Björn Kullman.


Skriv ut  

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image