Image
Image

Bonava satsar på gemenskap och hållbarhet i Ekängen

Om du tycker om att vara en del av gemenskapen i området där du bor – då kommer du garanterat trivas i den nya trädgårdsstaden Linden i Ekängen. Den första av sju etapper som Bonava bygger består av 26 radhus i olika storlekar – ett gemensamt utegym, lekplats och grillplats.

När trädgårdsstaden Linden i Ekängen väl står färdigbyggt kommer det här att finnas närmare 280 hus i blandade storlekar och upplåtelseformer, en skola med förskola och ett LSS-boende i området.

– Det blir inte bara äganderätter, utan även bostadsrätter – och det är något som vi redan fått stor uppskattning för. Inte minst som läget i samhället ser ut i dag, med bland annat ett högre ränteläge än tidigare, säger Mats Nissling, projektchef på Bonava.

Etapp ett – som består av 26 radhus i storlekarna 122 kvadratmeter och 140 kvadratmeter – kommer att säljstarta under 2023.

– Vi ser Ekängen som ett perfekt område att bosätta sig i, knappt tio minuter med bilen in till centrala Linköping och väldigt vackert beläget vid Roxens vatten. Det blir också en härlig blandning mellan villor, radhus och parhus, trivsamma grönytor i samlingsplatser.

Att Linden kallas för trädgårdsstaden beror på en över hundraårig inspiration.

– Det blir lugna gator kantade med alléer, fasader i varierande färger, små torg och grönområden inkilade mellan husen. Bebyggelsen hämtar inspiration från den engelska trädgårdsstaden. Något som även Linköpings stadsarkitekt Gustaf Linden gjorde, när han introducerade trädgårdsstadens ideal på 1920-talet och ritade radhusen längs Lindengatan i Tannefors.

Bonava – som har sina rötter i NCC och byggde sina första hem i början av 1900-talet – lägger stor vikt vid att skapa hem med levande grannskap.

– Vi fokuserar mycket på att ge förutsättningar för en god gemenskap bland grannarna. I Lindens grönskande kvarter kommer det att finnas bland annat ett gemensamt utegym, lekplats och en grillplats. 

Hållbarhet är också ett nyckelord för hela området. Samtliga hus är utrustade med solceller – som uppskattningsvis genererar mellan 5 200 och 6 000 kWh/år – och de gemensamma parkeringsplatserna har laddstolpar.

– Elen som du producerar kan du antingen använda själv eller sälja vidare till elnätet. Svanenmärkta energieffektiva hus med bra isolering, energisnåla vitvaror och effektiv värmeåtervinning håller nere driftkostnaderna och ger dig möjlighet till fördelaktiga gröna bolån, framhåller Mats Nissling.

Läs mer på hemsidan:
bonava.se/linden


Skriv ut  

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image