Image
Image

Littles kärlek till Linköping är stor

Poängkungen Broc Little har inte bara hittat målet under sina åtta säsonger i Linköpings HC – utan även kärleken i Beatrice Bergman. Nu har paret gift sig och är föräldrar till två små döttrar – och den amerikanske hockeystjärnan älskar sin nya hemstad lika mycket som supportrarna älskar honom.

När forwarden från Phoenix, USA, 2011 flyttade för att spela med Västerås i HockeyAllsvenskan trodde han ärligt talat att det bara handlade om en kort sejour – och sedan tillbaka över Atlanten för att försöka ta en plats i NHL.

Tolv år senare är Broc Little fort­farande kvar i Sverige – efter att ha spelat åtta säsonger i Linköpings HC, där han har ytterligare två år kvar på kontraktet.

– Jag hade aldrig trott att jag skulle stanna här så länge. Men dels har jag alltid trivts jättebra både i klubben och i staden – och så träffade jag ju min blivande fru nästan direkt här, ler 35-åringen.

Beatrice Bergman, som sedan 2020 är hans hustru, är född och uppvuxen i Linköping. 

– Broc hade bara bott här några veckor när vi möttes första gången, därefter tog det lite tid innan det blev allvar på riktigt för oss, säger Beatrice. Sedan ville vi gifta oss innan vi fick barn, så vi gjorde det under pandemin. Därför har vi inte hunnit ha någon fest ännu, men en sådan ska det bli, haha.

Dottern Nova fyllde två år i början av mars och hade då hunnit bli storasyster till Nellie, som föddes i början av februari.

Hon är ofta med och tittar på LHC:s hemmamatcher i Saab Arena – då en viss spelare med nummer 41 på ryggen presenteras i förstauppställningen inför publikens stora jubel.

– Trots att Nova är så liten tycker hon faktiskt att det är jättekul att kolla på hockey. Så det är aldrig några problem att få med henne på matcherna, be­rättar Beatrice. Vi spelarfruar sitter tillsammans i arenan och många har av oss har barn, så det är perfekt.

När Broc skriver avtal med en klubb är det inte bara viktigt att han själv trivs – utan även hustrun.

Och det är inga problem i Linköping.

– Nej, här har jag ju min familj och mina vänner. Och det är en jättebra stad att växa upp i som barn, framhåller hon.

Broc – som alltså är uppvuxen i miljon­staden Phoenix i varma Arizona – hade lite jobbigt med mörkret och kylan under sina första vinterhalvår i Sverige. Men nu är han van…

– Haha, jag minns att jag hade mycket hemlängtan i början. Det var ett stort steg att flytta till Sverige och eftersom jag åkte tillbaka till USA, där jag körde försäsongsträning på egen hand, stora delar av sommaren fick jag inte uppleva så mycket av ljuset och värmen, skrattar han.

Under första säsongen i SHL med LHC presenterade sig Broc för sina nya fans genom att producera flest mål av alla (28) i hela ligan och totalt leverera 47 poäng. Även 2019/20 svarade han för flest mål i SHL (24) och var med sina 53 poäng säsongen 16/17 bara en poäng från att vinna hela poängligan.

Under hans första säsong placerade sig klubben fyra i tabellen och tog sig ända till SM-semifinal. Sedan blev det SM-kvartsfinal tre år på raken – följt av missat slutspel de fem senaste säsongerna.

– Efter att ha varit ett topplag i många år, med bland annat två raka SM-finaler innan min tid här, har vi helt klart varit nere i en svacka. Trupperna har inte varit lika bra som när jag kom hit. Men den satsning som görs nu är väldigt spännande och intressant. Jag tror absolut att vi kan börja klättra uppåt igen och den resan vill jag vara med på.

Genom åren har Broc upptäckt sina övriga favoritplatser i Linköping vid sidan av Saab Arena. En av dem är banan på Västerbys golfklubb.

– Där spenderar jag gärna mycket tid när det finns möjlighet under sommar­halvåret. För tillfället har jag tio i handi­cap, får satsa på att sänka det lite. Bäst i laget på att spela är vår materialförvaltare Uffe Söderström, av spelarna skulle jag nog säga att Henrik Törnqvist tillhör de bästa.

– Jag har också provat, men i mitt fall råder det brist på tålamod, skrattar Beatrice.

Familjen bor i ett hus i Ekängen, där de trivs väldigt bra och ett ställe de gärna åker med barnen är till Trädgårdsföreningen.

– Där är det väldigt mysigt och en perfekt lekplats för Nova. Jag tycker att Linköping är en lagom stor stad som har allt och det är inga långa avstånd. Helt klart en stad jag kan tänka mig att bo kvar i även efter karriären, framhåller Broc Little.

 

Fakta Broc Little & Beatrice Bergman

Född: Broc är född 24 mars 1988 i Phoenix (USA) och Beatrice den 23 maj 1992 i Linköping.

Familj: Döttrarna Nova (2) och Nellie (född 3 februari 2023).

Bor: I ett hus i Ekängen, Linköping.

Gör: Broc är hockeyproffs i Linköpings HC, medan Beatrice är sjuksköterska i Linköpings kommun – just nu föräldraledig.

Brocs största meriter inom hockeyn: Spelade OS i Syd­korea 2018, där hans USA tog sig till kvartsfinal. Gjorde i LHC:s dress flest mål i SHL säsongen 2014/15 (28) och 2019/20 (24), 2:a i SHL:s poängliga 2016/17 (53), flest poäng i Hockey­Allsvenskan 2011/12 (66) – då han spelade i Västerås. 


Skriv ut  

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image