Image
Image

Emma hyllar Sveriges största simhall

Många blev glada och stolta då Sveriges största simhall invigdes i Linköping den 22 april – en av dessa är simstjärnan Emma Magnusson.

– Det är ett enormt lyft för alla besökare och att ha en 50-metersbassäng inomhus betyder massor för oss som tränar och tävlar i sporten, ler hon.

Emma Magnusson är en av LASS (Linköpings Allmänna Simsällskap) mest framgångsrika simmare i dag. På sitt cv har 25-åringen bland annat SM-silver på både 200 och 800 meter fritt, samt SM-brons på 400 och 1 500 meter fritt. Dessutom har hon flera SM-guld i lagkapp.

Hon är född och uppvuxen i Linköping – och har alltid tränat i den gamla Simhallen från 1960-talet.

Nu blir det något helt annat med nya Tinnerbäcksbadet – Sveriges största och modernaste simhallsanläggning.

– Den tidigare simhallen har varit väldigt sliten i många år, så det blir en otroligt stor skillnad. Dessutom har vi länge längtat efter en 50-metersbassäng även inomhus. Det finns en utomhus på Tinnis, men den kan vi ju bara använda under sommartid, Det här ger oss helt andra träningsförutsättningar att kunna varva mellan 50 och 25 meter året runt och korrekta startpallar överallt. Det är även kul att vi kommer att kunna arrangera större tävlingar, säger Emma.

Hon ingår i LASS elitgrupp med ett 15-tal simmare som tränar så gott som varje dag – och pluggar även till civil­ingenjör inom energi, miljö och management på Linköpings universitet.

– Många andra som satsar på simningen sticker till USA för att kombinera sin sport med att plugga på college. Men det är inte riktigt min grej. Jag föredrar att göra den kombinationen här hemma i stället. Jag trivs jättebra i Linköping, med min tränare Niklas Larsson och med studentlivet på universitetet.

Emma är övertygad om att besökarna som kommer till nya simhallen kommer att bli väldigt nöjda – oavsett om det är kommunens invånare eller turister.

– Det är väldigt fräscht, fint och super­modernt. Ett jättestort lyft oavsett om man ska simma, roa sig i familjebadet med vattenrutschkanorna eller koppla av i relaxavdelningen. Det finns något för alla åldrar, framhåller Emma Magnusson.

 

Fakta Tinnerbäcksbadet

Yta: 21 732 m² i fyra våningar.

50-metersbassäng, med tio banor och läktare för publik.

25-metersbassäng, med sex banor med höj- och sänkbar botten.

Hoppbassäng med två 1-meters­sviktar, två 3-meterssviktar samt trampoliner på 1 meter och 5 meter samt läktare.

Undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten.

Rehabbassäng med höj- och sänkbar botten.

Familjebad med tre vattenrutschbanor, vågbassäng, strömmande kanaler och barnbassäng, samt bubbelpool, bastu och ångbastu.

Separat relaxavdelning med bubbelpool, avsvalnings­bassäng, ångbastu och två torrbastur.

Solterrasser på plan 10 och 12.

Träningslokaler och gym.

Drygt 1  000 omklädningsskåp.

Två serveringar.


Skriv ut  

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image