Image
Image

Premiär för nyskapande Internet-mötesplats

Linköping är en av de ledande städerna i Sverige vad gäller IT och teknik – och blir nu ännu större inom teknisk innovation.
Sommaren 2022 är det premiär för Goto 10 – Internetstiftelsens nyskapande mötesplats där besökare kostnadsfritt kan arbeta, ta del av eller arrangera evenemang och spela in poddar.

Sedan premiären för Goto 10 i Stockholm 2017 och i Malmö 2020 har antalet medlemmar vuxit ända till över 16 000 – som tillsammans genomfört över 1 200 evenemang och spelat in mer än 900 poddar. Linköping blir nu den tredje staden att få tillgång till den nytänkande mötesplatsen – i fastigheten Collegium i Linköping Science Park på en yta av cirka 700 kvadratmeter fördelat på tre plan. 

– Linköping uppfyller mer än väl kriterierna – som bland annat en hög innovationsgrad inom teknik och IT, närhet till ett ledande universitet och ett stort upptagningsområde. Bara att gratulera den framåtsträvande kommunen för sin satsning, framhåller Niklas Serén, operativ chef på Goto 10.

Mot slutet av sommaren finns möjlig­het för alla besökande medlemmar att arbeta, genomföra möten, ta del av eller arrangera evenemang, använda 3D-skrivare, spela in poddar och utvidga sina nätverk. Medlemskapet är kostnadsfritt.

– Det arrangeras massvis av event varje år i Linköpings Science Park och Goto 10 blir en ny, effektiv och given träffpunkt. Här finns stora möjligheter att kostnadsfritt sätta upp egna evene­mang under förutsättningen att du inte tar betalt och att det är öppet för alla att delta. Internetstiftelsen står för kostnaden och vi hjälper även till med logistik, teknik och tillhandahåller värdar om du vill. 

I mer än 20 år har Internetstiftelsen arbetat med att främja internets utveckling genom olika satsningar – där Goto 10 tillhör en av de senaste.

– Vi ansvarar för internets svenska toppdomän .se och sköter drift och administration av toppdomänen .nu. Intäkterna möjliggör satsningar som handlar om att ge människor möjlig­heten att nyttja internet på bästa sätt, som rapporten Svenskarna och internet, mätverktyget Bredbandskollen eller lärresursen Digitala lektioner.

Hos deras dryga 100-talet anställda finns mycket kunskap och fungerar som en katalysator i Goto 10.

– Det är ett väldigt coolt och inspirerande ställe att befinna sig på, som en kombination av ett campus och ett cowork för både företag och privat­personer. Något som blivit alltmer populärt är ju att spela in poddar och vi erbjuder en bokningsbar ljudisolerad studio inredd efter konstens alla regler, säger Niklas Serén.

Text: Joakim Löwing


Skriv ut  

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image