Image
Image

Hur är läget Linköping? Jo tack, helt perfekt!

Image

En tätort på en slätt - som Linköpingssonen Winnerbäck sjunger - mitt emellan Stockholm och Göteborg, med E4 och stambana utanför dörren, en internationell flygplats i city och en modern hamn en knapp halvtimme bort. Kan det kallas - det perfekta läget?

Det är ingen tvekan om att Linköping ligger riktigt bra till, geografiskt och logistiskt. Härifrån nås en halv miljon människor på under en timme. 80 procent av landets börsnoterade företag finns inom 40 mil, liksom 80 procent av Sveriges BNP. Ur ett näringslivsperspektiv är läget helt optimalt. Detta, tillsammans med ett starkt universitet, världsledande flyg- och teknikbolag, häftiga startup-miljöer och ett välkomnande företagsklimat, gör Linköping till en framtidsstad. Något som dessutom bekräftas i flera av varandra oberoende undersökningar.  

Frukost i Amsterdam eller lunch i London?

Kommunikationerna är utmärkta. Tåg till Stockholm tar en timme och fyrtio minuter. Detta redan innan höghastighetsbanan Ostlänken byggts. Med bil är du snabbt på E4 och kan nå Göteborg eller Malmö före elvakaffet. Tar du morgonflyget från Linköping City Airport är du i Amsterdam klockan åtta och kan efter en snabb transfer kliva på DLR och vara i London city lagom till lunch. Läget är perfekt även för den industri som behöver skeppa riktigt stora saker, en av Östersjöregionens modernaste hamnar finns i grannstaden Norrköping. 

Tid för så mycket mer

Innanför kommungränsen är allt nära på riktigt. Promenadavstånd är precis just det, och med cykel eller buss från stadskärnan når du nästan alla ytterområden på en kvart. Kliver du på Östgötapendeln är du i Vikingstad på 6 minuter och i Norrköping på 27. Här finns dyrbar vardagstid att spara. För när människor väljer att flytta är det inte bara på grund av jobb. Det handlar om livskvalitet. 

Här finns ditt favoritboende

I Linköping växer bostadsutbudet för varje dag och det är lätt att hitta just ditt favoritområde och önskeboende. Det byggs nya förskolor, -skolor och det satsas stort på fritidsaktiviteter. Fotbollsarenor, sporthallar, ishall, ridskola, simhall, hus för dans, musik och teater – allt finns inom nära räckhåll. 

Nära kultur och natur

Vi har en attraktiv och tillgänglig stadskärna med trivsamma torg, restauranger, pubar och uteserveringar samt ett brett utbud av butiker. Lägg därtill kulturhistoriska värden, som den imponerande domkyrkan, Slottet och den unika miljön i Gamla Linköping. Staden omges av underbara och lätt åtkomliga naturområden, med många och långa både gång, löpning, cykel som ridstigar. Eklandskapet är underbart med sin unika biologiska mångfald. Genom centrum rinner Kinda kanal som ansluter till flera vackra sjöar och via Göta kanal kommer du ända ut till haven.

Så tätorten på slätten har allt och lite till - upptäck själv hur det är att bo i det perfekta läget.


Skriv ut  

Produktion

Media Fokus i Västervik AB, Växel: 070-187 20 00, www.mediafokus.se


Texter: Joakim Löwing
Form: Kristina Franzén
Foto: Örjan Karlsson samt arkivbilder 
Annonser: Karin Lindfors

Hela denna produktion är en annons. Med reservation för tryckfel.

Image
Image