LINK Business Center blir den nya mötesplatsen vid Stångån

Image

LINK Business Center blir den nya mötesplatsen vid Stångån

Nu tar Linköpings stadskärna steget över Stångån.
Förstlingen heter LINK Business Center och byggs av Lundbergs Fastigheter
– Det är ett fantastiskt projekt, säger regionchefen Christian Claesson.
Fastigheten byggs i två nivåer, den högsta tio våningar, och är skapad av arkitekt Gert Wingårdh. På platsen låg tidigare Linköpings brandstation.
Med spännande arkitektur blir det ett byggnadsverk som sätter sin prägel på staden. Ytan på 13 500 kvadratmeter gör det till ett av Lundbergs Fastigheters
hittills största kontorsprojekt. Bolaget satsar stort i Linköping och bygger även 374 hyresrätter i kvarteret Elitseglaren, som ligger i Södra Ekkällan.
– Vi vill fortsätta växa i Linköping. Det är en väldigt bra stad med ett väl fungerande näringsliv och växande be­-
folkning, säger Christian som även är ordförande i Linköping City Samverkan, en sammanslutning av stadskärnans fastighetsägare, näringslivet och kommunen.
Efterfrågan är stor på centralt belägna kontorslokaler. Lundbergs bygger för egen förvaltning och tänker längre än att enbart hyra ut golvyta. LINK Business Center ska leverera mer till sina hyresgäster.
–Det ska vara en inspirerande, attraktiv och levande plats där företag och människor kan utvecklas och nå sin fulla potential, slår Christian fast.
Därför väljer Lundbergs att använda entréplanet till gemensamma funktioner, för att skapa möjligheter för hyres­-
gästerna och Linköpings näringsliv. Här blir det bland annat restaurang med uteservering mot Stångån samt tillhörande möteslokaler, seminarie- och eventytor, cykel- och bilpool samt omklädningsrum. De sistnämnda är
en del av Lundbergs miljötänkande.
– Det ska vara enkelt och attraktivt även utan bil. Om man cyklar till jobbet eller springer på lunchen, då behövs
bra omklädningsrum, säger Christian.
Dessutom byggs en takterrass för hyresgästerna att använda.
Byggnaden blir internationellt hållbarhetscertifierad enligt LEED, vilket
är ett krav både internt och externt. LINK Business Center ansluts till fjärrvärme och fjärrkyla och utrustas med den senaste energisnåla tekniken. Hyresgästerna får även tillgång till och erbjuds olika servicetjänster, allt för att göra det så enkelt så möjligt för före­tagen och deras medarbetare.
Stommen kommer att vara uppe
sommaren 2020 och inflyttning beräknas till slutet av 2021. Under våren 2021 sker även sista inflyttningen i bostadsområdet Elitseglaren.
LINK Business Center är långt ifrån det sista som Lundbergs Fastigheter bygger i Linköping.

Skriv ut   E-post