Image

Castellum har rätt lägen i Linköping för ditt företag

Den som söker lokaler i Linköping gör klokt i att först kontakta Castellum. Fastighetsbolaget har rätt lokaler för kontor, handel, lager och lättare industri. – Det vi inte har, kan vi bygga, säger Maria Lindbert, kommersiell förvaltare för Mjärdevi och Djurgården.

Castellum är börsnoterat och ett av landets största fastighetsbolag, dessutom det enda svenska som är med i prestigefyllda SAM Sustainability Yearbook 2019, där företag som presterar bäst inom hållbarhet varje år presenteras.
I början av 2019 förvärvade Castellum ytterligare ca 70 000 kvm i Linköping. En affär med Lilium som inkluderade byggnaderna där bl.a. länsstyrelsen, Region Östergötland och Skatteverket huserar. Därmed blev man en av de största kommersiella fastighetsägarna i Linköping. En annan viktig satsning Castellum nyligen genomfört är köpet av United Spaces.
– Det ger oss ledande kunskap om att driva kontorshotell i världsklass. Det är ett område där efterfrågan växer snabbt, säger Joakim Vrethem, kommersiell förvaltare av de nyförvärvade fastigheterna.
I Linköping äger Castellum i huvudsak fastigheter i tre områden: city, Tornby och i Science Park Mjärdevi, där man förvaltar flera profilbyggnader, bland dem Collegium. Lägg därtill att Castellum även har ett antal hyresrättslägenheter.
– Det underlättar för företag som vill etablera sig i Linköping och där man initialt behöver bostäder för medarbetare som flyttar med, säger Lars Bergström, kommersiell förvaltare för City och Tornby.
Castellum har den finansiella styrka som krävs för att satsa långsiktigt, både med förvärv och nya projekt. Exempel på det senare är stadsdelen Djurgården som nu är på väg att förverkligas. Först på plats var Castellum med en handelsplats, där bland andra City Gross med framgång har etablerat sig.
Mer är på gång, bland annat driver Castellum utvecklingen av detaljplaner i samarbete med Linköpings kommun. Det är möjligt tack vare koncernens kompetens och erfarenhet inom projektutveckling.
– En av våra styrkor är att förädla befintliga fastigheter efter kundens behov och önskemål. Vi söker långsiktiga relationer, i lokaler med bra arbetsmiljö där våra kunder har möjlighet att utvecklas. Vi är en samhällsbyggare och vill vara med och utveckla staden, säger Lars Bergström.
Hållbarhet är ett område där Castellum går före. Koncernen äger flest miljöcertifierade byggnader i landet och arbetar aktivt för att nå flera utmanande hållbarhetsmål, som exempel att verksamheten ska bli 100 procent klimatneutral till 2030.
I Linköping har Castellum cirka 180 000 kvadratmeter uthyrningsbara lokaler, när detta skrivs är bäst att till- lägga, eftersom koncernen satsar i Lin- köping och på ytterligare ett 20-tal till- växtregioner från Köpenhamn och norrut.
– Det ger oss även möjligheter att erbjuda samordnade lösningar på flera orter och tillsammans med vår satsning på kontorshotell ger det expansiva företag stora fördelar, säger Joakim Vrethem.
På castellum.se finns mer information om koncernen och dess utveckling, inklusive lediga lokaler och kontakter i Linköping. Börja där när du behöver ett bra läge i expansiva Linköping.